MILANOVIĆ UGOSTIO ĐUKANOVIĆA

Tekst: N. Jelić/Panopticum

Foto: Ured predsjednika

Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović završio sastanak na 16. susretu predsjednika država “Skupine Arraiolos” koji se održao u Rimu na poziv talijanskog predsjednika Sergija Mattarelle u goste na Pantovčak mu je stigao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Naime, Đukanović će boravit 16. i 17. rujna 2021. u uzvratnom, službenom posjetu Republici Hrvatskoj na poziv predsjednika RH.

Službeni posjet Predsjednik Crne Gore Hrvatskoj započeo je u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, susretom s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem gdje je nakon ceremonije službenog dočeka, najprije održan tête-à-tête susret dvojice predsjednika, a potom i bilateralni razgovori službenih izaslanstava Republike Hrvatske i Crne Gore.

Nakon sastanka, u Uredu predsjednika Republike Hrvatske održana je konferencija za medije predsjednika Milanović i predsjednika Đukanovića. Predsjednik Milanović u izjavi je istaknuo da je njegov poziv u službeni posjet crnogorskom predsjedniku uslijedio nakon čudnih i nezgodnih događaja na Cetinju i Crnoj Gori zadnjih dana dok je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u izjavi zahvalio predsjedniku Milanoviću na pozivu i na dobrom odabiru termina za realizaciju službenog posjeta.

Tijekom službenog boravka u Zagrebu, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Istog dana, Predsjednik Crne Gore položio je vijenac ispred spomenika „Glas hrvatske žrtve-Zid boli“ na Gradskom groblju Mirogoj te se susreo s predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.

Drugog dana posjeta Republici Hrvatskoj, u petak 17. rujna 2021., predsjednik Đukanović boravit će na Brijunima gdje će mu domaćin biti predsjednik Milanović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon