25. JUBILARNA SEZONA SCENE AMADEO

Tekst: K. Iveta

Foto: R. Marić

25. jubilarna sezona scene AMADEO, koja se svojim programom vraća u obnovljeni i prošireni prostor novog Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu tijekom srpnja, kolovoza i rujna 2024. godine, donosi brojne koncerte i kazališne predstave. Velika novost  je da će se sve priredbe održavati u klimatiziranom natkrivenom atriju Muzeja.

Glazbenu sezonu u srpnju 2024. scena AMADEO otvara koncertom Mateja Meštrovića i Zagrebačkih solista. Slijede koncerti inozemnih i domaćih izvođača: violinista Stefana Milenkovića, Hrvatskog gitarskog kvarteta, gitariste Miroslava Tadića, kraljice bossa-nove Amálie Baraone, svjetski poznate harmonikašice Marime Ključo i Jelene Milušić,  Zagreb septeta, Ansambla Illiryca, popularnih Mariachi Los Caballerosa, pijaniste Lovre Marušića, Tomislava Tenšeka i Nine Čorić. Program se nastavlja u drugoj polovici kolovoza te u prvom dijelu rujna brojnim koncertima te danima monodrame.

Povijest scene AMADEO simbolički se preklapa s prelaskom u novo tisućljeće, u dijelovima zagrebačkog Gornjeg grada, jedinstvenoj spomeničkoj cjelini u kojoj djeluju, uz političke,  i važne muzejske, školske i kulturne institucije.

Podsjetimo, svečano otvaranje nove zagrebačke ljetne scene odigralo se 1. srpnja 2000. godine. Detaljni program ljetne scene AMADEO može se pronaći na internetskim stranicama www.scenaamadeo.hr

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon