17. OSKAR ZNANJA – DODJELA NAGRADA NAJBOLJIM HRVATSKIM UČENICIMA

Tekst: R. F.

Foto: AOO

Oskar znanja, dodjela najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju RH, održat će se u petak, 24. rujna 2021. godine a Agencija za odgoj i obrazovanje priprema posebnu emisiju posvećenu najboljim hrvatskim učenicima, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2020./2021.

Oskarom znanja predstavit će se najboli učenici iz različitih škola u Hrvatskoj uz sudjelovanje ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa i ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravke Brezak Stamać. Skulptura Oskara znanja, koja predstavlja stablo s krošnjom ljudskoga mozga, rad je učenice Chiare Cetušić iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba.

Podsjetimo, ove godine na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojio je 231 učenik, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja bit će nagrađena 86 učenika. Osim učenika,  pohvalu za trud i rad s učenicima dobiti će i učitelji i nastavnici, odnosno njihovi mentori koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon