ZRINKA PALADINO POKRENULA VLASTITI BLOG NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Tekst: F. R.

Foto: Z. P.

Zagrebačka medijska scena, a i šire, bogatija je od početka rujna 2022. godine za blog Zrinke Paladino pokrenut na internetskoj adresi http://zrinkapaladino.com/. Rubrike bloga su popunjene prvim objavama, a prema neskrivenim ambicijama autorice naglasak tekstova biti će na temama o arhitekturi, zatim na kulturi, putovanjima, umjetnosti i osvrtima na štošta, kako navodi sama autorica.

Nadalje, u propitkivanju društvenih događaja u hrvatskoj metropoli čini se da će teme napisa na blogu Zrinke Paladino biti argumentirano iznošenje stavova i mišljenja, kako s osvrtima na prošle ljude i događaje, tako i na one koji su tek sjeli u sedlo gradske vlasti podno Medvednice, a za koje autorica zaključuje da teško podnose komentare i kritike.

Naime, u nekim od otvorenih pitanja vezanih uz strateško upravljanje glavnim gradom Republike Hrvatske autorica nagovještava neke od tema s kojima će se njen blog u budućnisti baviti, gdje otvoreno konstatira kako jedan desetljećima pogrešno vođen i potkradan te potresima bolno devastiran glavni grad može podnijeti nove nepromišljenosti i devastacije te tko su stručni savjetnici novog gradskog vodstva koje se povremeno ovako gubi i gdje su oni brojni pametni ljudi priklonjeni im pred izbore?

Zrinka Paladino rođena je 1972. godine u Splitu. Osnovno i srednješkolsko obrazovanje završila je u Zagrebu, a 1997. godine diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine obranila je doktorski rad pod nazivom Lavoslav Horvat: Arhitektonsko djelo 1922.-1977. te je stekla akademski stupanj doktora humanističkih znanosti. U znanstveno zvanje višeg znanstvenog suradnika u znanstvenom području tehničkih znanosti – polje arhitektura i urbanizam izabrana je 2013. godine. Autorica je većeg broja znanstvenih i stručnih radova, te je aktivna sudionica različitih znanstvenih i stručnih skupova s područja povijesti hrvatske arhitekture, a posebno zaštite hrvatske graditeljske baštine. Objavila je nekoliko knjiga i publikacija te završila tečaj umjetničke fotografije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon