ZRAČNA LUKA ZAGREB DOBILA PRESTIŽNO MEĐUNARODNO PRIZNANJE

Tekst: L. C. M.

Foto: APT ZAG

Usprkos izazovnim vremenima koja se reflektiraju u značajnom smanjenju broja putnika i operacija u zračnom prometu, putnici i korisnici usluga Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu treći put zaredom visokim ocjenama nagradili su zračnu luku, kroz redovito istraživanje kvalitete usluga ACI/ASQ (Airports Council International/Airport Service Quality). Naime, ACI je u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine, u svom sjedištu u Montrealu u Kanadi, objavio dobitnike ASQ nagrada koje se dodjeljuju za doprinos u smislu promicanja i unapređenja iskustva korisnika uslugama zračne luke. ACI/ASQ program prepoznaje zračne luke diljem svijeta koje prema mišljenju putnika pružaju najbolje aerodromske usluge i iskustvo putovanja.

Prema ovom relevantnom istraživanju, zagrebačka zračna luka jeproglašena najboljom zračnom lukom u Europi u grupi zračnih luka veličine od 2 do 5 milijuna putnika godišnje u 2020. godini. Ovo značajno priznanje dolazi kao rezultat istraživanja kvalitete usluga zračne luke provedenih u 2020. godini, koja će ostati zabilježena kao najteža i najzahtjevnija godina u povijesti zrakoplovstva. Uz probleme vezane uz COVID-19 pandemiju s kojima su se nosile sve zračne luke diljem svijeta, zagrebačka zračna luka bila je suočena i sa kriznim postupanjima vezanim uz potrese koji su u 2020. godini pogodili Zagreb i područje Banovine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon