ZRAČNA LUKA SPLIT U LOVU NA REKORD OVOGODIŠNJE TURISTIČKE SEZONE

Tekst: Panopticum

Foto: L. Hoffmann

Zračna luka Split (ZLS) u srpnju i kolovozu 2023. bilježi najveće mjesečne promete u povijesti svoga postojanja, a nastavak intenzivnog prometa očekuje se i u rujnu ove godine. Naime, prema najavama avioprijevoznika u kolovozu ove godine ZLS ostvarit će promet od oko 680 tisuća putnika i oboriti dosadašnji rekord iz 2019. godine kada su kroz splitsku zračnu luku toga mjeseca prošle 672 tisuće putnika. Ujedno, to će biti i najveći putnički promet ostvaren u zrakoplovnim lukama u kolovozu u cijeloj Hrvatskoj.

Osim toga, i ovogodišnji srpanj, s prometom od oko 745 tisuća putnika, bio je rekordan u ZLS obzirom da je dosad najveći promet u istom mjesecu zabilježen 2019. godine kada je kroz Splitsku zračnu luku prošlo 724.000 putnika.

Obzirom na najave avioprijevoznika očekuje se pojačan nalet zrakoplova i u rujnu 2023. godine pa se povodom toga procjenjuje da bi ova poslovna godina mogla biti najuspješnija u povijesti zračne luke Split po broju putnika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon