ZNANSTVENA TRIBINA O UČINKOVITIJIM I PRAVEDNIJIM NAKNADAMA ZA DJECU

Tekst: B. D.

Foto: MH

Odjel Matice hrvatske za demografiju, Strossmayerov trg 4 u Zagrebu, u četvrtak, 5. prosinca 2019. organizira znanstvenu tribinu od nazivom “Novčane naknade za djecu: Možemo li ih učiniti učinkovitijima i pravednijima?”

Pozdravnu riječ na tribini održati će prof. dr. sc. Anđelko Akrap, potpredsjednik Matice hrvatske i istaknuti hrvatski demograf. Tribina će pokušati dati odgovore na pitanja poput – Koje naknade prepoznaju obitelji? Kako ukloniti percepciju socijalne politike kao politike spram isključivo socijalno ugroženih skupina? Kako prikazati naknade za djecu kao investiciju u ljudski kapital u budućnost? Kakav je doplatak za djecu u Hrvatskoj? Uz prof. dr. sc. Anđelka Akrapa na tribini sudjeluju doc. dr. sc. Marin Strmota s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Katedra za demografiju, zatim dr. sc. Ivica Urban i Martina Pezer, mag. oec. s Instituta za javne financije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon