ZNANSTVENA TRIBINA O BUDUĆNOSTI MALOSTONSKOG ŠKOLJKARSTVA

Tekst: R. F.

Foto: Malostonska kamenica

U petak, 31. srpnja 2020. u dvorani Vile Koruna u Malom Stonu održati će se javna tribina pod nazivom ‘Lučino razdolje – održivo rješenje ili kraj Malostonskog zaljeva?’ Organizator tribine je udruga Stonski školjkari, a cilj tribine je da uz pomoć stručnjaka na raznim poljima lokalna zajednica dobije kvalitetnu i jasnu sliku o projektu CGO Lučino razdolje te da se kroz konstruktivu raspravu ukaže na ekološke aspekte projekta i njegove potencijalne rizike za Malostonski zaljev.

Na tribini će se razgovarati o alternativnim rješenjima koja uz otklanjanje problema otpada u županiji osiguravaju i sigurnost Malostonskog zaljeva i školjkarstva. Na tribini će aktivno sudjelovati prof. dr. sc. Stanko Uršić – Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, zatim dr. sc. Slaven Dobrović – Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu, dr. sc. Ivo Lučić – karstolog i prof. dr. sc. Nenad Jasprica – Institut za more i priobalje Dubrovnik.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon