ZLZ SIGURNA OD KORONE – DOBILA NOVI JEDNOGODIŠNJI ZDRAVSTVENI COVID-19 CERTIFIKAT

Tekst: C.M.L.

Foto: L. Hoffmann

U uvjetima Covid-19 u zračnim lukama EU nedavno je završen proces akreditacije za 2021. godinu, u kojem je poseban naglasak stavljen na dodatno poboljšanje uspostavljenih zdravstveno sigurnosnih mjera, razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka (Airports Council International – ACI World). U provedenom postupku, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da uspješno provodi sve propisane mjere i na taj način pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te je ponovno dobila Certifikat: AIRPORT HEALTH ACCREDITATION u trajanju od narednih 12 mjeseci.

Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines). Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja, te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

Podsjetimo, Zračna luka Zagreb je 2020. godine među prvim Europskim zračnim lukama uspješno prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 pandemije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon