ZL MALI LOŠINJ I HKZP POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI

Tekst: R. F.

Foto: HKZP

Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji kojemu je cilj unaprjeđenje operativno-tehničkih uvjeta rada Zračne luke Mali Lošinj potpisali su u četvrtak, 4. travnja 2019. direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) Vlado Bagarić i direktor Zračne luke Mali Lošinj Alan Horvat. Potpisivanju su nazočili i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić i predsjednik Uprave društva Jadranka d. d. Sanjin Šolić. Tijekom posjeta ZL Mali Lošinj posjećena je i Podružnica Lošinj u kojoj je smješten novoizgrađeni objekt VOR/DME. Taj je radionavigacijski uređaj u testnom radu i trenutačno se odvijaju aktivnosti potrebne za njegovo puštanje u operativni rad.
Operator lošinjske zračne luke započeo je projekt rekonstrukcije i dogradnje uzletno-sletne staze, manevarskih površina i nove putničke zgrade, a sastavni dio projekta bit će izgradnja infrastrukture potrebne za instalaciju radionavigacijskog uređaja VOR/DME i meteorološke opreme.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon