ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI BEZ POKRIĆA

Tekst: R. F.

Foto: Haaretz

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanyahua proglašena je krivom jer je novac poreznih obveznika trošila na ručkove, javljaju mediji iz Izraela. Sara Netanyahu nagodila se sa sudom koji je odbacio tužbu za pronevjeru, pa je kažnjena samo s 2500 eura, a državi mora vratiti 11 tisuća eura.
Rastrošna premijerova supruga prvo je bila optužena za pronevjeru i zlouporabu povjerenja zbog toga što je za gotovo 85 tisuća eura naručivala jela iz restauranata na trošak poreznih obveznika tvrdeći da u rezidenciji nema kuhara, što nije bila istina. Ovo nije privi njen susret sa sudom zbog financijskih malverzacija. Naime, Sara Netanyahu je i prije bila optuživana. Godine 2016. sud u Jeruzalemu presudio je da obitelj Netanyahu mora platiti odštetu bivšem batleru.

Da podsjetimo, osim Sare, i njenog supruga, trenutnog izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, na jesen 2019. godine čeka suđenje zbog ozbiljnih sumnji u korupciju, pronevjeru i zlouporabu povjerenja u tri sudska predmeta.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon