ZIMSKA PUTOVANJA U PORASU 15 POSTO

Tekst: M. Š.

Foto: www.azurtours.hr

Hrvatski građani putuju u velikom broju i ove zime, pa je prodaja paket-aranžmana u turističkim agencijama krajem prosinca 2018. godine bila veća do 15 posto od one lani u isto vrijeme. Pokazalo je to i istraživanje o stanju prodaje zimskih putovanja i skijanja, koje je nedavno provela Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) među svojim članicama. Rezultati istraživanja potvrdili su već dobro poznatu činjenicu da su hrvatski građani i ove godine Božić tradicionalno proveli u krugu obitelji i prijatelja, dok će se na zimska putovanja i na skijanje uglavnom odlaziti do kraja školskih praznika tijekom siječnja 2019.

Tako, na primjer ljubitelje dalekih putovanja i krstarenja očekuje zanimljiva ponuda zimskih putovanja s garantiranim polascima u brojna odredišta u Aziji, Africi, Južnoj i Sjevernoj Americi, koja se prema podacima UHPA vrlo dobro prodaju.

Hrvatski građani će na skijanje u najvećem broju krenuti u terminu zimskih školskih praznika, koji traju do 13. siječnja 2019. godine. U tzv. „hrvatskom skijaškom tjednu“ koji traje od 5. do 12. siječnja 2019., kada su cijene znatno povoljnije, putovat će oko stotinu tisuća naših građana, a tijekom cijele ove skijaške sezone do kraja ožujka 2019. procjenjuje se da će oko 200 tisuća Hrvata otići na skijanje. Najčešće će skijati u Gerlitzenu, Nassfeldu, Kronplatzu, Livignu, Marillevi, Folgariji, Passo Tonaleu, Sillianu, Cortini d’Ampezzo, Kranjskoj Gori, Krvavcu, Pohorju, Kupresu, Jahorini, te na Platku i Sljemenu.

Kod odabira načina smještaja, hrvatski putnici prema podacima UHPA se najčešće odlučuju za hotelski i apartmanski smještaj (79,2 posto) dok se manji dio rezervacija odnosi na privatni smještaj (20,8 posto). Kod plaćanja putovanja, Hrvatima je keditna kartica i dalje nezamjenjiva pa 75 posto njih plaća putovanje karticom, a samo 25 posto Hrvata putničke aranžmane plaća gotovinom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon