ZEMLJA JUTARNJE TIŠINE – PREDSTAVLJANJE ROMANA O SJEVERNOJ KOREJI

Tekst: D. Hrupec

Foto: Jesenski & Turk

U četvrtak 3. listopada 2019. s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu predstavljanje romana o Sjevernoj Koreji pod naslovom “Zemlja jutarnje tišine” održati će autor knjige Lovorko Marić.

“Zemlja jutarnje tišine” je roman proizašao iz četverogodišnjeg istraživanja i potrage za inspiracijom na mnogobrojnim putovanjima. Ključno je bilo autorovo iskustvo u Sjevernoj Koreji, gdje se radnja romana i odvija, čija je sociopolitička atmosfera dočarana kroz iskustva dvaju glavnih likova, turista čija avantura ne teče baš po planu. Predstavljanje knjige uključit će doživljaje iz Sjeverne Koreje i drugih autorovih putovanja – posjeta zonama Černobila i Fukushime, iskustava u Iranu i Iračkom Kurdistanu te anegdota iz Južne Amerike – koji su služili kao nadahnuće za događaje i likove u romanu. Izlaganje će se kratko dotaknuti i glavnih književnih i filmskih utjecaja na stil i strukturu knjige.

Lovorko Marić rođen je 1987. godine u Zagrebu. Piše od malih nogu. S dvanaest godina napisao je igrokaz za djecu “Pas Gorostas i Mačak Živčak”, koji je objavljen trinaest godina kasnije. Nakon završene srednje škole u Zagrebu, studirao je u Austriji i Australiji, a sada živi i radi u Zagrebu. U svojim djelima fikcije dramatizira iskustva koja je stekao na brojnim turističko-istraživačkim putovanjima u geopolitički aktivnim mjestima. Zemlja jutarnje tišine njegov je debitantski roman.

Hrvatsko prirodoslovno društvo, izdavač časopisa Priroda, organizira ciklus znanstveno – popularizacijskih predavanja pod nazivom Priroda uživo. Predavanja se održavaju dvaput mjesečno, a svako je popraćeno člankom u časopisu Priroda, jednim od najstarijih časopisa za popularizaciju prirodnih znanosti u Europi, koji izlazi od 1911. godine. Više o Prirodi uživo možete naći na mrežnim stranicama Hrvatskog prirodoslovnog društva http://www.hpd.hr/ dok su snimke nekih ranijih predavanja dostupne na http://geoset.irb.hr/priroda.html, a fotoalbum na http://lapp.irb.hr/prirodauzivo/.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon