ZELENI TURISTIČKI PRSTEN ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Tekst: A. Radoš

Foto: TZ Zagreb

U suradnji s 13 lokalnih turističkih zajednica, TZ Zagrebačke županije predstavila je najjače turističke adute za 2021. godinu s naglaskom na gurmanska iskustva. Vinske ceste, zdrave lokalne namirnice i sjajna kuhinja, nedirnuta priroda, biciklističke rute, tradicijsko graditeljstvo s jedinstvenim drvenim turopoljskim kućama, zdravstveni turizam – zeleni zagrebački prsten ljetni je hit 2021. godine. Spomenuti ljetni prijedlog predstavlja zanimljiv izbor za izlet ili ladanje na obiteljskim gospodarstvima, modernim kućama za odmor i vrhunskim restoranima.

Naime, ako već niste, vrijeme je da otkrijete crne turopoljske tartufe, delicije od autohtone turopoljske svinje, žumberačku pastrvu, kotlet s trsja, slanu deliciju rudarsku greblicu, plešivički copanjek, zlevanku, samoborske kremšnite… Od Prigorja, Moslavine i Turopolja do Jaske, Samobora i Zaprešića na svakom od izletničkih prijedloga može se uživati u gurmanskim doživljajima budući je turistički zagrebački prsten idealna šira destinacija za posjetitelje jer na samo pola sata od Zagreba nudi održiv turizam i autentične doživljaje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon