ZBOG PORASTA ZARAŽENIH KORONOM AUSTRIJA UVELA RESTRIKCIJE ZA ZEMLJE JI EUROPE

Tekst: B. D.

Foto: Der Standard

Kako je izvjestila Vlada u Beču, Austrija je u utorak, 1. srpnja 2020. uvela najviši stupanj upozorenja za putovanja u BiH, Srbiju, Kosovo, Albaniju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju. Austrija se današnjom odlukom djelomice usprotivila jučerašnjoj preporuci Vijeća EU-a koje je ukinulo zabranu ulaska u EU za osobe koje dolaze iz Srbije i Crne Gore. Naime, u Austriji je, sa 100 novih slučajeva zaraze koronavirusom, zabilježen nagli porast zaraze.

Kako prenose austrijski mediji, najviši stupanj upozorenja za navedene zemlje stupa na snagu odmah, izjavio je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg. Inače, radi se o sigurnosnom stupnju 6 koji se inače izdaje samo za zemlje u kojima vladaju ratni sukobi. Schallenberg je rekao kako su već zabilježeni slučajevi zaraza u Austriji, ali i Sloveniji i Hrvatskoj, koji se povezuju s osobama koje su se vratile iz neke od zemalja zapadnog Balkana.
Ministrica integracija Susanne Raab je, aludirajući na preko pola milijuna građana Austrije koji gravitiraju prema jednoj od navedenih zemalja, apelirala na građane da otkažu putovanja u zemlje porijekla.
Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer je najavio intenzivne kontrole u graničnom području. Za osobe koje dolaze iz neke od ovih zemalja povratak u Austriju će biti moguć samo uz dvotjednu samoizolaciju ili svježi negativni test na koronavirus.
Istovremeno u Austriji danas na snagu stupaju nova popuštanje mjera pa tako konobari više nisu obvezni nositi zaštitne maske.

Slučajno ili ne, istovremeno u Austriji na snagu stupaju nova popuštanja mjera pa tako konobari više nisu obvezni nositi zaštitne maske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon