ZBOG KORONE SDP PREDLAŽE MORATORIJ NA PLAĆANJE KREDITA OD GODINU DANA

Tekst: Panopticum

Foto: SDP

Nakon što je prošlog tjedna predstavljen SDP-ov Paket od 10 zakona za spas gospodarstva, u utorak, 31. ožujka 2020. je detaljnije predstavljen Prijedlog zakona o moratoriju na kreditne obveze dužnika iz tog paketa. Prijedlogom zakona je predviđena hitna mjera odgode plaćanja od 12 mjeseci obveza iz ugovora o kreditu. Cilj zakona je spriječiti ozbiljnu gospodarsku štetu i održati financijsku stabilnost u Republici Hrvatskoj u pogledu posljedica proglašenja epidemije koronavirusa.
S obzirom da Vlada nije pravovremeno krenula s aktivnostima u rješavanju ovog pitanja, SDP je pristupio izradi ovog Zakona kojim predlaže rješenje, a ne da građani ovise o dobroj volji i milosti banaka i Vlade, a to rješenje je moratorij na godinu dana. Naime, zemlje poput Slovenije i Njemačke su donijele daleko sveobuhvatnije i bolje mjere za građane i poduzetnike. SDP je spreman na raspravu kako bi mjere bile što bolje. O Vladinim aktivnostima puno govori da je na ovotjednom rasporedu za raspravu u Hrvatskom saboru pet zakona, od kojih samo jedan ima polovičnu povezanost sa krizom izazvanom koronavirusom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon