ZBOG KORONE SAD NE PREPORUČUJE PUTOVANJA U 130 ZEMALJA SVIJETA

Tekst: M. Š.

Foto: Skytrax

State Department je ovaj tjedan povećao broj s 34 na 130 zemalja na popis država za koje ne preporučuje da se u njih putuje, uključujući Hrvatsku, UK, Kanadu, Francusku, Meksiko i Njemačku, zbog velike stope Covid-19. Osim navedenih zemalja EU, među državama na koje se odluka odnosi nalaze se još Finska, Belgija, Italija, Švedska, Švicarska i Španjolska.

State Department navodi da se odluka temelji na postojećim ocjenama epidemiološke situacije u tim zemljama, a koju donosi Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Neke države, poput Kine i Japana, ostale su na razini upozorenja i za njih se građanima SAD preporučuje da ponovno razmisle trebaju li onamo putovati.

Osim toga, SAD su zabranile ulazak u zemlju gotovo svim neameričkim državljanima koji su nedavno bili u većini europskih zemalja, zatim Kini, Brazilu, Iranu i Južnoafričkoj Republici.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon