ZBOG KORONE EASY JET, RYANAIR I BRITISH AIRWAYS ZATRAŽILE OCJENU ZAKONITOSTI MJERA KARANTENE

Tekst: M. Š.

Foto: IATA

Zbog velikih financijskih gubitaka zrakoplovne kompanije British Airways, Easy Jet i Ryanair pokrenule su ocjenu zakonitosti plana karantene britanske vlade, tražeći da se što prije provede sudska revizija. Zrakoplovne kompanije priopćile su kako će pokušati zaustaviti pravilo 14-dnevne karantene za međunarodne dolaske, za koje smatraju da će odvratiti turiste od putovanja, što je prijetnja dodatnim gubitkom radnih mjesta u trenutku kada se zrakoplovna industrija nadala oporavku.

U svom priopćenju, koji je dala matična kompanija British Airwaysa, zrakoplovne kompanije smatraju da nema znanstvenih dokaza za tako stroge mjere, te da će britanska vlada morati predočiti znanstvene dokaze koji podupiru potrebu za karantenom, ako se provede sudska revizija. Također su odbacili opciju “zračnih mostova”, što je naziv dan bilateralnim ugovorima između zemalja s niskim postotkom zaraze, a koju je britanska vlada predstavila kao potencijalnu alternativu karanteni.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon