ZBOG KORONAVIRUSA FESTIVAL ZNANOSTI 2020. POMAKNUT NA 12. LISTOPADA

Tekst: T. M.

Foto: UNIZD

Ovogodišnji Festival znanosti koji se trebao održati od 20. do 25. travnja 2020. s temom “Kultura znanosti”, zbog epidemije koronavirusa pomaknut je na novi datum, i to od 12. do 17. listopada 2020. godine. Unatoč sveprisutnosti termina kultura znanosti, ono nema jedinstveno značenje. U anglosaksonskom govornom području ovaj termin koristi se kako bi se opisalo razumijevanje znanosti od strane javnosti pa se često uz termin kultura znanosti koristi i termin znanstvena pismenost. Odabrana tema, svake godine, služi kao smjernica za osmišljavanje novih aktivnosti. Festival znanosti je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti iz različitih znanstvenih područja rada.

Da podsjetimo, Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon