ZBOG KAOSA U AFGANISTANU TRUMP POZVAO BIDENA NA OSTAVKU

Tekst: B. D.

Foto: A. L./BBC

Kako prenose mediji u SAD, bivši predsjednik SAD Donald Trump pozvao je aktualnog predsjednika Joe Bidena da podnese ostavku zbog posljednjih događaja u Afganistanu, gdje su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom poslije povlačenja snaga SAD. Većina stranih diplomata hitno je evakuirana, a na aerodromu u Kabulu je kaos na kojem tisuće ljudi očajnički pokušavaju pobjeći iz glavnog grada Afganistana.

Trump je u izjavi za američke medije ocijenio da je vrijeme da Biden podnese ostavku zbog toga što je dozvolio da se u Afganistanu dogodi jedan od najvećih poraza u američkoj povijesti, zatim zbog povećanja broja oboljelih od koronavirusa, uništavanje energetske nezavisnosti SAD, odnosno zbog upropaštavanja američke ekonomije.

Podsjetimo, Talibani su u nedjelju, 15 kolovoza 2021., poslije brzih napada u kojima su osvojili veći dio Afganistana, ušli u glavni afganistanski grad Kabul. Prema priopćenju hrvatskog MVEP-a, iz Kabula je zasad evakuirano osmero hrvatskih državljana, a povratak ostalih od ukupno 30-tak građana RH očekuje se idućih dana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon