ZBOG GRIJEHA POLICIJSKIH STRUKTURA ISKRENA ISPRIKA NOVINARKI

Tekst: B. D.

Foto: ICV/I. A.

Opće je poznato da policiji ne treba pozivnica da dođe na kućnu adresu a još manje da se ispričava za svoje postupke po službenoj dužnosti. Međutim, sasvim neuobičajeno od navedenog, ovih dana novinarki Ivi Anzulović stigla je službena pošta Policijske uprave virovitičko-podravske koju je potpisao načelnik Siniša Knežević u kojoj se ispričao novinarki. Naime, u gradu koji ima gradonačelnika koji nije kriv što su mu godinama nestajali milijuni iz gradske blagajne, gdje policiji nestaju dokazi, ovakav službeni stav prvog čovjeka policije u županiji uopće ne čudi. Dopis načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske donosimo u prilogu teksta.

Predmet isprike načelnika Kneževića lažno je svjedočenje policajca Tomislava Njegača tijekom suđenja novinarki Ivi Anzulović za prekršaje iz srpnja 2019. godine. Naime, suspektni policijski djelatnik Tomislav Njegač je sucu Petru Bajanu izjavio, pod prisegom, kako je “Ivi oduzeo nožić u zgradi Gradske uprave te ga odnio u policijsku postaju i predao dežurnom”. Povodom toga novinarka Anzulović je Općinskom državnom odvjetništvu te unutarnjoj kontroli MUP-a prijavila policajca Tomislava Njegača zbog lažnog svjedočenja na sudu i ovih je dana zbog toga primila očitovanje šefa policije virovitičko-podravske županije.

Osim toga, lažni iskaz spomenutog policijskog djelatnika Policijske uprave virovitičko-podravske ima puno dublju pozadinu. Naime, prema izvorima iz istrage, policajac Tomislav Njegač svjesno je lagao na sudu sukladno optužnici koja je izmišljena za potrebe prekršajnog suda i koja je zbog toga u konačnici i pala. Nadalje, u sudskom procesu ostao je zabilježen i pokušaj maltretiranja socijalne radnice od strane policije kako bi se lažno optuženoj novinarki našao neki krimen koji bi mogao postati osnova za oduzimanje  djece. Dakle, kontekst cijele lažne policijske prijave je malo širi a je li dotični “lažni policajac” imao i pomagače, utvrditi će daljnja istraga.

Obzirom na sve navedene okolnosti, novinarka Anzulović nastavlja sa kaznenim progonom lažljivog policajca putem lokalnog ODO u Virovitici  te pritom izjavljuje: “Previše poštujem policijsko zvanje da bih pustila “Njegače” bez daljnjih posljedica…”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon