ZBF 2016. PONOVO U MUO

Ovogodišnji  Zagreb Book Festival  (ZBF) će se ponovo održati u Muzeju za umjetnost i obrt od 16. do 22. svibnja 2016. godine. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg premijernog izdanja Zagreb Book Festivala (ZBF) na kojem se u bogatom književnom programu predstavila zemlja partner Švedska te brojni strani i domaći autori, u 2016. godini Zagreb Book Festival u Zagreb dovodi Irsku. Domaćoj publici će se predstaviti ponajbolji suvremeni irski autori, od kojih Sebastian Barry, autor romana “Tajno pismo” čija je pripovjedačica u The Timesu proglašena

Zg book fest

Tekst: Panopticum

Foto: www.zgbookfest.hr

Ovogodišnji  Zagreb Book Festival  (ZBF) će se ponovo održati u Muzeju za umjetnost i obrt od 16. do 22. svibnja 2016. godine. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg premijernog izdanja Zagreb Book Festivala (ZBF) na kojem se u bogatom književnom programu predstavila zemlja partner Švedska te brojni strani i domaći autori, u 2016. godini Zagreb Book Festival u Zagreb dovodi Irsku. Domaćoj publici će se predstaviti ponajbolji suvremeni irski autori, od kojih Sebastian Barry, autor romana “Tajno pismo” čija je pripovjedačica u The Timesu proglašena jednom od najveličanstvenijih koje je književnost imala te pisac za djecu Eoin Colfer sa svojim mističnim i fantastičnim svijetom bez kojeg bi Zemlja bila dosadno mjesto, autor kultnog serijala “Artemis Fowl”.

Kulturu zemlje partnera Festival će povezati sa suvremenom hrvatskom književnošću kroz predstavljanja najznačajnijh domaćih autora. Kao i prošle godine predstaviti će se neki od najiščekivanijih romana godine, poput romana Daše Drndić, Olje Savičević, Ivice Đikić.

Za najmlađu publiku Festival je pripremio bajkovite priče i najpopularnije dječje autore, kako bi knjiga postala njihov najbolji prijatelj od ranog uzrasta. Od drugih važnih novosti Festivala izdvaja se suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem, Glazbenom akademijom i kinom Tuškanac koja će dovesti do još bogatijeg glazbenog i filmskog programa. Posjetitelje očekuju promocije u novom formatu, koncerti, projekcije, književne tribine i još puno drugih imena iz svijeta književnosti i kulture.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon