ZAVRŠNO IZVJEŠĆE O SOCIJALNIM NAKNADAMA 2018-2020.

Tekst: M. Š.

Foto: Vlada RH

U četvrtak, 24. siječnja 2019. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održan je sastanak u povodu predstavljanja Završnog izvješća s preporukama Projekta „Unaprjeđenje razmjene podataka o socijalnim naknadama“ provedenog u svrhu implementacije mjera Akcijskog plana unaprjeđenja sustava socijalnih naknada za razdoblje od 2018. do 2020. godine, usvojenog od Vlade Republike Hrvatske, a u suradnji s Europskom Komisijom kroz Program potpore strukturnim reformama 2017.-2020. za Republiku Hrvatsku.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Tanja Žaja, načelnica Sektora za koordinaciju reformskih procesa i modernizaciju sustava socijalne skrbi sa suradnicima, Anica Ježić, načelnica Sektora za međunarodnu suradnju i Marijan Gašparac, načelnik Sektora za nabavu i informatičku podršku, predstavnici Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predstavnici Ministarstva uprave, Ministarstva financija, Porezne uprave, Državne riznice, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske zajednice županija.

Načelnica Tanja Žaja pozdravila je sve prisutne i kratko predstavila Projekt i rad ovog Ministarstva na provedbi reformi vezanih uz unaprjeđenje sustava socijalnih naknada, te pozvala na suradnju u daljnjem provođenju preporuka.
Neven Bratranek, konzultant Europske komisije angažiran na Projektu „Unaprjeđenje razmjene podataka o socijalnim naknadama“, detaljno je predstavio sve aktivnosti koje su bile dio Projekta, izložio rezultate dobivene prikupljanjem i analizom podataka o informacijskim sustavima i bazama podataka koje koriste državna i lokalna tijela u području socijalnih naknada, te temeljem istog, izložio zaključke i preporuke za omogućavanje najučinkovitijeg načina za postizanje cilja razmjene podataka o korisnicima socijalnih naknada na državnoj i lokalnoj razini, a u skladu s preporukama Vijeća Europske unije i Nacionalnim programom reformi. Nakon predstavljanja Završnog izvješća, uslijedila je kraća razmjena iskustava i mišljenja, kao i dogovor o daljnjoj suradnji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon