ZAVRŠEN SFF 2020.

Tekst: B. D.

Foto: SFF

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival (SFF), koji je održan 14. do 21. kolovoza 2020. godine u online formatu, na platformama ondemand.sff.ba, cinelinkindustrydays.com i talentssarajevo.com, bilo je 320 predstavnika medija, zatim 1536 gostiju iz 47 zemalja i preko 130 tisuća gledatelja u 59 zemalja svijeta. Prikazano je 187 filmova iz 56 zemalja, od kojih je 64 imalo svoje svjetske, a 8 međunarodne premijere. 49 filmova bilo je u natjecateljskim programima, od čega je realizirano 29 svjetskih premijera.

Osim toga, održano je 5 Masterclass razgovora: s režiserom Michelom Hazanaviciusom, glumicom Bérénice Bejo, režiserom Michelom Francom – dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva i gosta programa Posvećeno, glumcem Madsom Mikkelsenom – dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva i režiserom Rithyjem Panhom.

Također je bilo organizirano 13 panel diskusija s vodećim profesionalcima u okviru CineLink razgovora, 15 webinara za mlade filmske profesionalce, te više od 800 sastanka vezanih za ostvarivanje suradnje na realizaciji 49 novih filmskih projekata predstavljenih na CineLinku.

Festival je otvoren premijerom filma Pjera Žalice “Koncentriši se, baba” i zatvoren projekcijom istog filma u sarajevskom Ljetnom kinu, na zatvorenoj projekciji za partnere festivala, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i maksimalan broj od samo 100 posjetitelja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon