ZAVRŠEN SANREMO 2020.

Tekst: I. Bošnjak

Foto: RAI

Ovogodišnji, Sanremo Music Festival 2020., talijansko muzičko natjecanje održalo se  od 4. do 8. veljače 2020. godine u Teatru Ariston u San Remu, a organizirala ga je talijanska nacionalna televizija RAI. U pet večeri, svaka u trajanju od gotovo četiri sata, tridesetak talijanskih izvođača, već etabliranih ili onih koji obećavaju, pokazuju svoj talent koji ocjenjuje publika i stručni žiri.

Pobjednik finalne večeri na 70. izdanju ,,Sanremo 2020.” je Antonio Diodato s pjesmom ,,Fai rumore” i on će predstavljati Italiju na pjesmi Eurovizije u svibnju 2020. u Rotterdamu. Drugoplasirani je Francesco Gabbani s pjesmom ,,Viceversa”, a trećeplasirana je grupa Pinguini Tattici Nucleari s pjesmom ,,Ringo Starr”. Nagradu kritike ,,Mia Martini” i glazbeno priznanje ,,Lucio Dalla” u kategoriji Champion također je osvojio Diodato. Rancore je dobitnik priznanja za najbolji tekst pjesme, a najbolju kompoziciju imala je pjevačica Tosca dok je najslušanija pjesma na internetu bila ona od Francesca Gabbanija.

Da podsjetimo, Festival di Sanremo ili “Festival della canzone italiana”  održava se od 1951. godine i bio je inspiracija za pokretanje festivala Eurosong 1956. godine. San Remo je jedan od najvažnijih glazbenih, zabavnih i društvenih događaja sezone u Italiji, a sa zanimanjem se prati i u ostatku Europe i svijeta.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon