ZASTUPNICA LEKAJ PRLJASKAJ OPTUŽILA NOVU TV ZA STIGMATIZACIJU

Tekst: Panopticum

Foto: ELP

Saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj izrazila je u petak, 26. travnja 2019. nezadovoljstvo objavljenim televizijskim prilogom u emisiji  Nove TV o slučaju liječničke ordinacije u Obrovcu, jer smatra da je osobi u prilogu nanesena šteta, te da je tim činom albanska zajednica u Hrvatskoj stigmatizirana. Navedeno priopćenje saborske zastupnice je proslijeđeno Vladinu Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i pučkoj pravobraniteljici RH, Lori Vidović.

Zastupnica manjina smatra da je prilog s Nove Tv emitiran 25. travnja 2019. zahtjevao mnogo profesionalniji pristup i detaljniju analizu konteksta i geneze opisane problematike. Za sada nema službene reakcije na taj događaj iz HND-a. Nadalje, ona također smatra da je ženska osoba koja se pojavljuje u spornom tv prilogu, u takvom psihičkom stanju koje emitiranje priloga može ozbiljno pogoršati.

Zaključno, zastupnica Lekaj Prljaskaj je mišljenja da je krajnje neprimjereno puštati u medijski prostor izjave kojima se stigmatizira čitava jedna manjina koja svojim poštenim radom i velikim zalaganjem doprinosi gospodarskom prosperitetu i kulturnom bogatstvu Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...