ZAŠTO TONE VENECIJA I TKO JE KRIV? – PREDAVANJE DR. SC. TIHOMIRA MARJANCA

Tekst: D. Hrupec

Foto: ProGEO-Hrvatska

U četvrtak, 7. travnja  2022. s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu, znanstveno-popularizacijsko predavanje će održati izv. prof. dr. sc. Tihomir Marjanac pod nazivom “Grad u nemilosti mora: Zašto tone Venecija?”

Naime, odavno je poznato da Venecija tone. Da ju povremeno poplavljuje more. Zašto je to tako i što se poduzima da se spriječe poplave možete čuti u ovom predavanju koje prati i članak u novom broju Meridijana.

Tihomir Marjanac rođen je 1953. godine u Zagrebu. Studij geologije završio je na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu gdje je magistrirao i doktorirao. Postdoktorsko usavršavanje proveo je u Norveškoj. Tijekom studija i neposredno nakon diplomiranja radio je u Institutu za geološka istraživanja u Zagrebu. Do 2018. godine bio je zaposlen na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se sedimentologijom, istražuje paleoseizmičke događaje, udare asteroida, procese okršavanja i paleoklimu tijekom posljednjih dva milijuna godina, a posebno oledbu Dinarida. Vodio je nekoliko međunarodnih i nacionalnih znanstvenih projekata kao i suorganizaciju Festivala Znanosti u Zagrebu.

Podsjetimo, Hrvatsko prirodoslovno društvo organizira ciklus znanstveno-popularizacijskih predavanja pod nazivom Priroda uživo a predavanja se održavaju dvaput mjesečno u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon