ZAŠTO SOA PRIKRIVA IZVJEŠĆE ZA 2019. GODINU?

Tekst : Panopticum

Foto: www.24ur.com

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, na zatvorenoj sjednici održanoj 5. ožujka 2020., prihvatio je Izvješće o radu Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) za 2019. godinu.

Godišnje izvješće sadrži prikaz rada svih segmenata Sigurnosno-obavještajne agencije i jedan je od načina kojim Hrvatski sabor, putem Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, provodi nadzor nad radom Sigurnosno-obavještajne agencije.Temeljem Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, godišnje izvješće o svom radu Sigurnosno-obavještajna agencija dostavlja i Predsjedniku Republike, predsjedniku Hrvatskog sabora, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i predstojniku Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Iako su sva dosadašnja izvješća Sigurnosno-obavještajne agencije Republike Hrvatske dostupna javnosti još od 2014. godine, slučajno ili ne, SOA na svojim službenim internetskim stranicama izvješće za 2019. godinu nije objavila u rubrici “javni dokumenti SOA-e”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon