ZAŠTO OBAVEZNO POSJETITI ISLAND?

Tekst: Lj. M.

Foto: ProGeo

U sklopu redovnog sastanka Udruge ProGeo iz Zagreba u srijedu, 20. ožujka 2019. u 17 sati sve posjetitelje čeka izuzetno putopisno  predavanje uz prezentaciju fotografija s putovanja na daleki Island. Ovu nedovoljno poznatu otočnu zemlju u sjevernom Atlantiku između Grenlanda, Norveške i Britanskih otoka predstavit će Tatjana Vujnović i Morena Želja-Želle koje su svoje predavanje nazvale: “ZAŠTO OBAVEZNO POSJETITI ISLAND?”. Predavanje će održati u predavaonici 007 (prizemlje) Geološko-paleontološkog zavoda PMFa, Horvatovac 102a. Ulaz je slobodan.

Tatjana Vujnović je hidrogeologinja koja radi u Državnom hidrometeorološkom zavodu i članica je Speleološkog odsjeka Planinarskog društva Sveučilišta Velebit. Island je posjetila kako bi vidjela dvije kontinentalne ploče u razdvajanju s pratećim brojnim aktivnim vulkanima i gejzirima.

Morena Želle je arheologinja i povjesničarka umjetnosti koja radi u Muzeju Prigorja u Sesvetama. Članica je Speleološkog kluba Samobor. Na Island je putovala kako bi vidjela puffina, jednu od najljepših ptica koje žive na Zemlji.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon