ZAŠTO LINTA PREŠUĆUJE DA JE SRBIJA PRVA U EU IZVRŠILA GENOCID NAD ŽIDOVIMA

Tekst: SHZ

Foto: NIN/Memorijalni muzej holokausta SAD

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta u srpskim sredstvima informiranja navodi “da je genocidna tvorevina NDH osnovana prije 79 godina i da je  najveća fabrika smrti na Balkanu bio zloglasni logor Jasenovac”.

Svima je poznato da su razne Linte i slični ratovali u Hrvatskoj od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro. Linta ističe Jasenovac u Hrvatskoj u koju su Srbi došli kao okupatori i gdje su radili zločine nad Hrvatima, a koji već nekoliko puta Srbima na hrvatskom teritoriju kao okupatorima dozvoljavaju devastiranje i masakriranje. Dok oprezni narodi kroz povijest nikad ne dozvoljavaju rat na svom teritoriju.

Drugim riječima, a u skladu s vremenom Linta prijeti Hrvatima dok ističe Jasenovac. Trebao je dodati Suboticu, Zemun, Boku kotarsku, Zrin… i još puno mjesta gdje su razni Linte, Vulini, Vučići…, već kroz stoljeća osvajali hrvatske krajeve, masakrirali i eksploatirali Hrvate. Također, Linta nije istakao da je Srbija prva u Europi izvršila genocid na Židovima. Vidljivo je da Linta i slični kontinuirano lažu. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori – okupatori u Hrvatskoj državi, i dalje tendenciozno lažu.

Zadar, 11. travnja 2020. godine

Stranka hrvatskog zajedništva

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon