ZAŠTO HDLU NAPLAĆUJE KOTIZACIJE ZA 7. BIJENALE SLIKARSTVA IAKO JE VRLO IZDAŠNO FINANCIRAN?

Tekst: Sonja Švec Španjol

Foto: KolibriS

Zašto Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) naplaćuje kotizacije za 7. bijenale slikarstva kada je istovremeno vrlo izdašno financirano upravo za dotični projekt i to od strane Ministarstva kulture i medija, ali i od Grada Zagreba?

Kao nezavisna kustosica svjesna sam da kultura i umjetnost, uz sve probleme koji nas tlače kao narod, nisu prioritet i članci o kulturi nisu oni koji dobivaju najveći broj klikova, no unatoč tome, šaljem na uvid dopis vezan uz djelovanje HDLU u Zagrebu (koji nije krovna ustanova, ali djeluje u Meštrovićevom paviljonu), a koji se referira tek na dio problema vezan uz dotičnu udrugu.

Naime, u subotu 20. svibnja 2023. poslala sam dopis na Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija te Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (u nastavku teksta: HDLU) s upitom zašto HDLU, inače izdašno financiran od strane MKM i Grada Zagreba, naplaćuje nemale kotizacije i to ne za sudjelovanje na izložbi već za samu prijavu za 7. bijenale slikarstva. Cijeli dopis možete pročitati na linku (zanimljivo je i djelovanje Galerije Cloverfield): https://perceiveart.com/zasto-je-hrvatsko-drustvo-likovnih-umjetnika-hdlu-uvelo-kotizacije-za-7-bijenale-slikarstva/ , a odgovori od navedenih ustanova bit će objavljeni na www.perceiveart.com ukoliko ikada stignu.

O drugom dijelu vrlo aktualnih i značajnih problema s rukovodstvom HDLU Vam više može reći Galerija Flora odnosno HDLUDU, a tiče se slijedećeg: https://www.facebook.com/photo?fbid=748261830427551&set=a.518386733415063

Sonja Švec Španjol

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon