ZASLUŽUJU LI HRVATSKA DJECA OVAKVO MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA?

Tekst: Lj. K. / Panopticum

Foto: SPTV

U jeku epidemije korone u Hrvatskoj je zaživjela škola na daljinu. Hrvatski učenici svakodnevno putem TV prijemnika prate nastavu u nastojanju da steknu čim kvalitetnije obrazovanje i jednim dijelom nadoknade redovno pohađanje škole. Osim školske TV koja je doživjela niz stručnih kritika, a koja se emitira putem nacionalne tv-mreže, i na drugim televiziskim postajama Hrvatska Vlada pokušava senzibilizirati širu javnost o potrebama škole na daljinu i to posebno u okolnostima svog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Međutim, o kakvom se zaglupljivanju javnosti ali istovremeno i školske djece putem medija radi, svjedoči primjer s naslovne fotografije našeg teksta koja slikovito prikazuje u kojem je stanju Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na čijem je čelu ministrica Blaženka Divjak. Riječ je materijalu, odnosno “igri detekcije”, kako piše, za 5. razred osnovne škole!

Na kraju, ne možemo a da se ne zapitamo, kakva to bolesna ambicija tjera jednu tzv. “urbanu znanstvenicu”, ili barem kako se već predstavlja, da bude na čelu takvog obezglavljenog ministarstva u HDZ-ovoj vladi?

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon