ZAROBLJENA DRŽAVA: KVK DOPUNILA KAZNENU PRIJAVU PROTIV VLADIMIRA ŠEKSA

Tekst: Panopticum

Foto: HRT/KVK

Zastupnica u Hrvatskom saboru Karolina Vidović Krišto poslala je čelnici DORH-a u četvrtak, 21. prosinca 2023. godine dopunu kaznene prijave protiv Vladimira Šeksa prilažeći neobičnu fotografiju te video s izjavom s današnje konferencije za medije, na znanje medijima i hrvatskoj javnosti, što u cijelosti prenosimo i to kako slijedi:

HRVATSKI SABOR

Karolina Vidović Krišto, ZASTUPNICA

Zagreb, 21. prosinca 2023.

DORH
n/r gospođi Zlati Hrvoj-Šipek
GLAVNA DRŽAVNA ODVJETNICA

Poštovana gospođo Hrvoj-Šipek,

U privitku Vam dostavljam fotografiju na kojoj su četiri osobe, snimljenu 2005. godine, a kao dopunu kaznene prijave od 3. studenog 2023 godine, protiv:

  1. Vladimira Šeksa, bivšeg predsjednika Hrvatskog Sabora i pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a
  2. Mladena Bajića, bivšeg Glavnog državnog odvjetnika RH

Kao što sam u prijavi od 3. studenog opisala, bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak, javnobilježnički je ovjerio izjavu u kojoj je naveo da mu je Vladimir Šeks 2005. godine, kada je obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog sabora, rekao da piše podlogu za kaznenu prijavu protiv generala Branimira Glavaša.

Činjenica jest, da je nakon nekoliko mjeseci od Šeksove izjave Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić pokrenuo kazneni progon Branimira Glavaša, što, pak, dokazuje da je Šeksova izjava dana Jarnjaku, točna.

Priložena fotografija jest, pak, nedvojbeni dokaz Šeksovog aktivnog djelovanja u organizaciji kaznenog progona Branimira Glavaša.

Naime, na fotografiji su Krunoslav Fehir, ključni svjedok DORH-a protiv Branimira Glavaša, Vladimir Šeks, tada predsjednik Hrvatskog sabora, Anica Ressler, pokojna supruga Vladimira Šeksa, te četvrta, meni nepoznata osoba.

I Vladimir Šeks, i Krunoslav Fehir, konstantno su tvrdili da se međusobno ne poznaju i da nisu međusobno komunicirali. Ova fotografija dokazuje da su navedene tvrdnje Šeksa i Fehira lažne.

Osoba koja mi je dostavila fotografiju navodi da je ista snimljena u mjestu Petrčane gdje Šeks ima kuću za odmor, što isto dokazuje da se Šeks i Fehir nisu samo poznavali, već su se čak i družili u slobodno vrijeme.

Prvo i drugo prijavljeni su svjesno i namjerno kršili Ustav RH, niz hrvatskih zakona kao i temeljne vrijednosti Europske unije.

Bajić kao državni odvjetnik te Šeks kao predsjednik Hrvatskog sabora grubo su prekršili hrvatski Ustav te narušili ustavnu odredbu o neovisnosti pravosuđa, ugrozili ustavno odredbu o trodiobi vlasti, te su možebitno počinili kaznena djela u člancima, 20., 28., 312., 340. i 344. KZ-a RH.

Poštovana gospođo državna odvjetnice,

Zlouporabe državnih dužnosnika i narušavanje ustavne odredbe o trodiobi vlasti jesu uzročnik svih zala kojima su izloženi hrvatski građani.

Država u kojoj predsjednik Sabora piše kaznene prijave a Glavni državni odvjetnik ih provodi, ili u kojoj predsjednik Sabora organizira svjedoke te ih instruira što trebaju svjedočiti, jest pravna močvara u koju nema nitko povjerenje, ni građani, ni inozemni investitori.

Zahtijevam od Vas žurno utvrđivanje činjenica te sprječavanje počinjenja daljnje štete od strane prijavljenih osoba.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto, zastupnica i predsjednica OIP-a

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon