ZAPOČINJE PILOT PROJEKT O BUDUĆEM RAZVOJU LUBENICA KAO ZAŠTIĆENE URBANE CJELINE

Tekst: B. Matijević

Foto: Z. Brekalo

U utorak, 12. travnja 2023. će početi prvo u nizu predavanja i rasprava pod zajedničkim nazivom “Lubenice: nasljeđe i projekcija budućeg razvoja”. U obnovljenoj palači “Moise” u Cresu s početkom u 18 sati, prvo predstavljanje o Pilot-projektu lokalnog razvoja otoka Cresa i zaštićene urbanističke cjeline Lubenica održat će dr. Tatjana Lolić, načelnica Sektora za konzervatorske odjele i inspekciju Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i medija RH te dr. Ugo Toić, direktor Otočne razvojne agencije (OTRA) sa sjedištem u Cresu.

Naime, kako najavljuju organizatori, navedena događanja su pogodna za umrežavanje dionika i razvoj kreativnih ideja, a održavaju se u svrhu informiranja, naglašavanja istraživačkog značaja Lubenica te analize mogućnosti koje ovo mjesto nudi u smislu održive prezentacije kulturnog krajolika s naglaskom na ulogu lokalne zajednice i revitalizaciju postojećih resursa za održivo povećanje kulturno-turističke ponude otoka Cresa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon