ZAPOČINJE GEOPOLITIČKI FORUM INICIJATIVA TRI  MORA 2019.

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Delo

U srijedu i četvrtak, 5. i 6. lipnja 2019. održati će se u Sloveniji sastanak na vrhu i poslovni forum Inicijative tri mora na kojem sudjeluje i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović. Riječ je o geopolitičkoj i gospodarskoj platformi koju su pokrenuli 2015. godine hrvatska predsjednica Grabar Kitarović i poljski predsjednik Andrzej Duda te uključuje 12 članica Europske unije koje se nalaze na potezu između Baltičkog, Crnog i Jadranskog mora, i to: Austriju, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Latviju, Litvu, Poljsku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

Na ovogodišnjem sastanku očekuje se predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeier, koji do sada nije sudjelovao na sastancima na vrhu na predsjedničkoj razini, te predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i visoki predstavnik SAD-a. Intrese SAD će ove godine u Sloveniji zastupati ministar energetike Rick Perry.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon