ZANIMLJIVO LJETNO EKOLOŠKO I PROTUPOŽARNO RJEŠENJE

Tekst: M. Š.

Foto: Panopticum / Mocca

Zanimljivo inventivno ekološko rješenje osvanulo je u borovoj šumi nedaleko popularne plaže jednog café bara na otoku Krku. Marljivi ugostitelji napravili su pepeljare za plažu za svoje goste-pušače, te ih umoljavaju da ih upotrebljavaju i da ih nakon upotrebe vrate na stalak, a iz café bara će se pobrinuti da ih dočekaju čiste i spremne za novo korištenje te da time lokalna plaža bude bez opušaka cigareta.
Naime, opće je poznata stvar da su odbačeni opušci cigareta ruglo na hrvatskim plažama, posebno  tijekom ljeta, što zbog nedostatka kanti za smeće a što zbog nedostatka osnova ekološke kulture. Osim što su na otoku Krku doskočiti navedenom problemu u sanaciji neekoloških navika pojedinih turista, spomenuta ideja ima i preventivnu funkciju u zaštiti od požara, a vjerujemo da će biti i putokaz za druge ugostiteljske djelatnike duž Jadrana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon