ZAMP DONIRAO 250 TISUĆA KN ZA OBNOVU POTRESOM UNIŠTENE GLAZBENE ŠKOLE U SISKU

Tekst: Panoticum

Foto: ZAMP

Hrvatski glazbeni autori i nositelji autorskih prava te njihova Služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja prikupili su u prvom dijelu humanitarne akcije „Playlista za glazbenu školu Sisak“ 250 tisuća kuna za obnovu potresom uništene Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i Petrinji. Iznos je uplaćen na račun škole, a predsjednik HDS-a Mladen Tarbuk i glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec u ponedjeljak, 14. lipnja 2021., uručili su i simboličan ček ravnatelju škole Tomislavu Ivšiću.

Akcija hrvatskih autora u kojima će njihove pjesme prikupljati novac za male sisačke glazbenike se nastavlja sve do kraja lipnja 2021. godine, a na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, koji zajednički organiziraju HRT, zatim HDS i Hrvatska glazbena unija, donatorska akcija ulazi u završnu fazu. Prema najavama, u programu HRT-a sudjeluju najveće zvijezde s muzičkim hitovima najpoznatijih domaćih autora. Cilj jednodnevne akcije na Svjetski dan glazbe je kupnja instrumenata za Glazbenu školu Frana Lhotke.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon