ZAMP BILJEŽI REKORDNE PRIHODE U 2023. GODINI

Tekst: Panopticum

Foto: Klubska scena

Na krilima bogate turističke berbe i dobrog rada gostionica u 2023. godini te valu iznimno bogate koncertne aktivnosti prošla godina je za hrvatske autore bila najuspješnija do sad, uz rekordan iznos prihoda od autorskih prava – pohvalili su se u ZAMP-u povodom objavljenog izvješća o poslovanju.

Kako stoji u službenom priopćenju ZAMP-a, od prodaje glazbenih licenci za djela 11 tisuća domaćih i više od 130 tisuća stranih autora, glazbena udruga je ostvarila ukupne prihode u iznosu od 23.834.761,14 eura što predstavlja rast od 8,93 posto ili gotovo 2 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.

Najveći rast prihoda autora zabilježen je u kategoriji koncerata (40,3%) i priredbi (24,4%) čime je 2023. godina ostvarila novi rekord u prihodima autora od autorskih prava na koncertima, festivalima i priredbama. Također, značajan rast od 52,85% bilježe i autorski honorari od online i digitalnih prava. Cijelo godišnje izvješće ZAMP-a dostupno je na internetskoj poveznici.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon