ZALIJEVANJE ZAGREBA JEFTINIM BOJAMA

Tekst: Zrinka Paladino

Foto: Grad Zagreb

U nastavku teksta prenosimo na trenutke humorističnu objavu arhitektice, konzervatorice i autorice Zrinke Paladino s njezinog bloga, u kojoj nakon Martićeve ulice kritizira nastavak uređivanja novih pješačkih zona u Zagrebu. Tekst Zrinke Paladino pod naslovom “KITOVIMA RAZNIM” prenosimo u cijelosti i to kako slijedi:

“Kako mi uistinu nije jasno iz kojega se razloga plan nužnog i poželjnog proširenja pješačkih zona Zagreba tako jeftino eksploatira – stručno nepoduprtim projektima, nepromišljenim i lošim izvedbama, sirovim i neodrživim detaljima, zalijevanjem narušenih prometnica jeftinim bojama… – zaključujem da je vodstvu Zagreba dozlogrdilo.

Nositi se s problemima s kojima se nisu u stanju nositi, nije jednostavno. Nit lako. No jedno im, mora se priznati, uspješno polazi za rukom – brzinsko gubljenje povjerenja većine birača. Tko bi rekao da je to tako lako? Da je toliko lakše od zadobivanja njihova povjerenja?

Ne preostaje nam, stoga, nego prepustiti se svemu “zabavnom” što nam se do kraja mandata priušti. Pa i oslikanim Mica-macama i kitovima! Šteta što se Lunar i drugi istaknuti ulični umjetnici upliću u ovakve akcije Grada i daju svojevrstan kredibilitet njihovim substandardnim rezultatima.

Ono prikladno zapuštenim i nedovršenim dijelovima nije i zaštićenom srcu grada, te sada nad šarenilom narušenog partera pokojni hrvatski arhitektonski velikani, poput Ede Šena, Milovana Kovačevića ili Ignjata Fischera, s, dakako, nesretno impostiranim Meštrovićevim Nikolom Teslom, mogu samo jecati. Trenutno ih, nažalost, nitko ne čuje.

Kako god, kitova i igara, izgleda, nedostaje Zagrebu, koji polako no sigurno zaposijeda pijedestal najzapuštenije metropole Europe, no ne želim se ponavljati jer sve sam već ispisala u prijašnjim kritičkim osvrtima.

Danas, zato, prilažem i nešto opuštajuće – upečatljive uspomene nekih Zagrepčanki. Pišem, dakako, o pravim Macama i nekim Kitovima…

P1: Dobro, ajmo se skoncentrirat? Koji vam je bio najjači?

P2: Upad?

P1: Daaaa…

P3: “Trebala si mi reći da obučem kupaći…”

P1/P2/P4: ???

P3: “Zgodnije se u njem utapat u tvojim očima…”

P1/P2/P4: Aaaaa…/Ubit ću se!/Zbljuv!

P4: Ajme, sjetila sam se i ja – “Mračno je večeras jer je netko sve zvijezde s neba slio u tvoje oči…”

P1/P2/P3: Oj, Ujeviću, srećo!/Kupio me…/Ne moguuu…

P4: I samo da znate, upalilo mu je…

Svi P-ovi: Buahhahahhahaaa…

P2: Ja se sjećam jednog, navodno, strašno uspješnog…

P1/P3/P4: Kojim upadom?

P2: “Ja sam pravi Kit, sa mnom nećeš živjet na kredit!”

P1/P3/P4: Koji Kit!/Kitina!/Kit s kitom!

Svi P-ovi: Ahahahhahaaa…

P1: Ja mislim da sam ipak imala najisplatljiviji!

P2/P3/P4: ???

P1: “Moj tata ima dvije garaže, tvoj nijednu, a želio bi je…”

P2/P3/P4: ???

P1: “Vjenčajmo se, i tata ti dobiva garažu!”

P2/P3/P4: A ti debila!/Ajme, blago ti se!!!/Jadni Ante, osta bez garaže!

P1: Na me uvijek imućni…

Svi P-ovi: Ahahahhahaaa…

Do čitanja!”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon