ZAJEDNIČKE DIMENZIJE – IZLOŽBA ŠIBLA I ČURČIĆA U VOLOSKOM

Tekst: R. F.

Foto: Volosko Art

U Voloskom nedaleko Opatije, 14 prosinca 2019.u Galeriji Boyd otvara se izložba slikara Duška Šibla i Željka Čurčića pod jedinstvenim nazivom “Zajedničke dimenzije”.

Duško Šibl rođen je 1951. godine u Zagrebu. 1977. diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta na Katedrama za komparativnu književnost i Povijest umjetnosti. Završio je studij slikarstva u Londonu 1982. godine na Byam Shaq School of Art, a 1986. je magistrirao na Royal College of Art.

Željko Čurčić rođen je 1955. godine u Zagrebu, gdje nakon gimnazije završava studij povijesti umjetnosti i sociologije, a nakon toga postdiplomski studij iz informacijskih znanosti. Slikanjem se bavi od gimnazijskih dana.

U Šiblovom stvaralaštvu naglašena je potreba da svoju intimu izrazi kroz likovni izričaj dok Čurčić crpi snagu likovnog stvaranja u klasicima ekspresionističke i nadrealističke stilistike i duhovnosti s primjesom kubističke optike.

Da podsjetimo, pripajanjem Opatiji, Volosko je izgubilo status samostalnog mjesta s nizom klasicističkih kuća i vila kapetana i brodovlasnika ali nije izgubilo svoj identitet, miris prošlosti, čarobnu sliku primorskog mjesta s romantičnom lučicom, te osjećaj mirnoće u prolazima svojih malih ulica.​ Naime, svojim ozračjem, Volosko je oduvijek inspiriralo mnoge umjetnike što dokazuje održavanjem tradicionalnog ljetnog međunarodnog likovnog natječaja slikara koji okuplja umjetnike iz cijelog svijeta.

Radno vrijeme Galerije Boyd u Voloskom tijekom prosinca 2019. i siječnja 2020. je ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 13 do 18 sati, a četvrtkom, petkom i subotom od  11 do 16 sati. Izložba ostaje otvorena do 7. siječnja 2020. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon