ZAGREBAČKI POTRES ADAPTIRAN U KAZALIŠNU PREDSTAVU “MAJSTORI”

Tekst: M. Š.

Foto: Moruzgva

Riječani ovog rujna dobivaju jedinstvenu priliku da prvi u Hrvatskoj pogledaju novu predstavu Kazališta Moruzgva “Majstori” u režiji Krešimira Dolenčića. Premijera predstave održat će se 25. rujna 2020. u HKD-u na Sušaku, a prema tekstu Ane Tonković Dolenčić glume Petra Dugandžić, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić.

Naime, glumci će tijekom predstave pokušati adaptirati nekoliko prostora kako bi publika u duhovitom okviru sagledala dimenzije naših svakodnevnih, malih, ali iscrpljujućih tragedija. Primjerice, neurokirurga u šahu drži nepismeni radnik, samostalna i ostvarena žena suočena je s patrijarhalnim primitivizmom, profesor filozofije postavlja pločice jer ne može pronaći posao u struci, bivši kockar i narkoman pokušava shvatiti vrijednost novca fizičkim poslom, prezaduženi vlasnik firme za izvođenje građevinskih radova postaje nevjerojatno kreativan lažljivac, dok samohrana majka i udovica kao izvor dodatnih prihoda uzima alat pokojnog muža vodoinstalatera i postavlja cijevi, arhitektica pogoduje vlasniku veleprodaje građevinskog materijala, a tu su naravno i vječne regionalne zvijezde viceva, Bosanci i Crnogorci. Adaptacija je Hrvatska u malom, istovremeno puna smijeha i plakanja.

Ulaznice po cijeni od 80 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, zatim u Dallas Music Shopu i Foto Reviji u Rijeci te New Soundu u Matuljima, odnosno sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon