ZAGREBAČKI BESKUĆNICI PRIVILEGIRANIJI NA KORONU OD OSTATKA HRVATSKE

Tekst: L. G.

Foto: Adiva

Iako mnogima u Hrvatskoj nije baš previše jasno zašto beskućnici moraju participirati iznos od 150 kuna po pojedinačnom testu za dobivanje korona-potvrda, čini se da Nova godina donosi odeređene pozitivne promjene i toj socijalno ugroženoj skupini stanovništva. Naime, zasad samo u Zagrebu, od 5. siječnja 2022. počinje besplatno testiranje beskućnika na koronavirus radi dobivanja covid-potvrda koje će im omogućiti dostupnost socijalnim i zdravstvenim uslugama.

Prema dostupnoj obavijesti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom besplatno testiranje za zagrebačke beskućnike biti će dostupno svake srijede, od 12 do 15 sati, u Heinzelovoj ulici 64-66. Akcija se provodi u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Hrvatskim crvenim križem te Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb.

Trenutno nije poznato kada će i kojim intenzitetom krenuti besplatna testiranja na koronu beskućnika u drugim gradovima Republike Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon