ZAGREBAČKA DUBRAVA U OZRAČJU BLAGDANSKOG DUHA BOŽIĆA

Tekst: A. Marcetić

Foto: VGČGD

U nedjelju, 10. prosinca 2023., održan je čarobni Božićni sajam u Dubravi, organiziran od strane Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava i Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava.

Sajam je bio mjesto gdje su se susreli ljubitelji blagdanskog duha, tradicije i domaće proizvodnje. Organizatori su s ponosom predstavili raznoliku ponudu učeničkih zadruga, OPG-ova i udruga, stvarajući atmosferu topline i zajedništva a event manager je bila mr. sc. Andreja Marcetić, VP Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava. U prilogu teksta donosimo manju fotogaleriju s tog lokalnog događaja u Zagrebu.

Sajam je održan uz suradnju Crkve Bezgriješnog začeća Blažene Djevice Marije i Crvenog Križa Grada Zagreba. Raznolika ponuda učeničkih zadruga, OPG-ova i udruga privukla je mnoge posjetitelje. Učenička zadruga DUB, OŠ Marija Jurić Zagorka ponudila je zdrave i prirodne proizvode poput meda, svijeća, cvjetnog praha, propolisa i sapuna s medom, kreiranim s ljubavlju i pažnjom učeničke zadruge. DR Stjepan Mohač imao je ponudu ručno izrađenih suvenira od drva, uključujući Djeda Božićnjaka, snjegovića i jaslice, koji su dodali posebnu toplinu i originalnost događaju.

Udruga Povijesne vještine Manufactura Historica ponudila je adventske ukrase od drva, jaslice, kuglice, krunice i križići izrađeni su s vještinom, unoseći tradicionalni duh u moderno vrijeme. IFS Brčevec, Vrbovec ponudio je domaće suhe kolače, rezanci i mlinci koji su sigurno privukli ljubitelje domaće kuhinje, kao sjajan dodatak božićnom stolu. Udruga Trlica ponudila je keramičke božićne ukrase, kuglice za bor, 3D križeve i srca, torbe, rukavice i beretke koje čine široki raznolik asortiman proizvoda. Ručno oblikovani keramički ukrasi donijeli su autentičnost i jedinstvenost blagdanskim dekoracijama. Raznoliki motivi obuhvaćali su tradicionalne i suvremene elemente, odražavajući vještinu i kreativnost. S-tree  Crafts je pružio izuzetno poseban dodatak blagdanskom dekoru. Njihova ponuda drvca od bakrene žice i kuglica za bor donijela je svjetlost i eleganciju svakom božićnom drvcu, stvarajući jedinstveni vizualni dojam.

Sveukupno, ovo je bila divna prilika da se podrže učeničke zadruga, udruge,lokalni proizvođači i umjetnici te da se uživa u blagdanskom duhu. Sajam je predstavio širok spektar radova učeničkih zadruga, OPG-ova i udruga, pružajući lokalnim talentima priliku za izlaganje i prodaju svojih proizvoda. Posjetitelji su imali priliku i stražiti bogatstvo božićnih ukrasa, jaslica, anđela, tradicionalnih kolača, meda, proizvoda od meda te eko dječjih igračaka. Ponuda je bila privlačna i prigodna za blagdansko razdoblje. Božićni sajam stvorio je prostor gdje su lokalne zajednice mogle zajedno uživati u blagdanskom ozračju, potičući zajedništvo i podršku lokalnim inicijativama.

Organizatori su postavili platformu za podršku lokalnim inicijativama, učeničkim zadrugama, OPG-ovima i udrugama, jačajući veze unutar zajednice, uz prekrasno i skustvo koje će obogatiti blagdane zajednice, stvarajući prostor gdje ljubitelji tradicije i kreativnosti mogu pronaći savršeni dar ili ukras. Ovogodišnji Božićni sajam u Dubravi bio je više od prodajnog događaja; bio je to prilika za stvaranje sjećanja, podršku lokalnoj zajednici i doživljaj pravog blagdanskog duha.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon