ZAGREB U ZIMSKOM REDU LETENJA 2021/2022. POVEZAN SA 50 DESTINACIJA

Tekst: C.M.L.

Foto: L. Hoffmann

Na završetku ljetnog reda letenja 2021. godine kada  za vikend, odnosno u nedjelju, 31. listopada 2021. započinje zimski red letenja u sezoni 2021./2022., Zagreb će zračnim linijama biti povezan s ukupno 50 destinacija.

Naime, nakon višemjesečnog pada i stagnacije prometa, uzrokovanih pandemijom Covid-19, Zračna luka Franjo Tuđman je u ljetnom redu letenja 2021. zabilježila postupni oporavak prometa kroz značajan porast broja putnika, porast broja destinacija, otvaranjenovih linija kao i porast broja tjednih frekvencija na već postojećim linijama, u odnosu na 2020. godinu.

U zadnjem dijelu ljetnog reda letenja, početkom rujna, Ryanair je lansirao devet novih linija u sklopu najavljene ekspanzije i baziranja drugog zrakoplova u Zagrebu,a za prvu polovicu prosinca 2021. najavio je još 9 novih linija – Dublin, Manchester, Eindhoven, Basel, Malaga, Pafos, Malta, Napulj i Solun.

Krajem rujna ove godine Flydubai je ponovno pokrenuo liniju na relaciji Dubai – Zagreb dva puta tjedno, s najavom da će u zimskom redu letenja, od prosinca 2021. letjeti četiri puta tjedno.

Nadalje, Croatia Airlines najavljuje da će u zimskom redu letenja 2021./2022. Zagreb povezivati sa 4 destinacije u domaćem prometu: Split, Dubrovnik, Pula i Zadar te sa 13 međunarodnih destinacija – Amsterdam, Beč, Brussels, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, Munchen, Pariz, Rim, Sarajevo, Skopje i Zurich.

Osim toga, od 16. prosinca 2021. Eurowings planira početak letova na liniji Zagreb-Prag.Ostale aviokompanije koje redovito prometuju u Zagrebu u zimskom redu letenja 2021./2022. su: Air France na liniji z a Pariz, Austrian Airlines na liniji za Beč, Aeroflot, Nordwind, IKAR i Azur Air na liniji za Moskvu, Air Serbia na liniji za Beograd, British Airways na liniji za London, KLM na liniji za Amsterdam, Lufthansa na liniji za Frankfurt, LOT na liniji za Varšavu, Turkish Airlines na liniji za Istanbul, Trade Air na liniji za Osijek, Qatar Airways na liniji za Dohu i Windrose Airlines na liniji za Kyiv.

Zagreb će tako od prosinca 2021. godine biti povezan sa 50 destinacija u zimskom redu letenja. Ukupno 19 zrakoplovnih kompanija će Zagreb povezivati sa 5 odredišta u domaćem prometu, a u međunarodnom prometu sa 45 odredišta u 28 zemalja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon