ZAGREB POVEZAN NOVOM ZRAČNOM LINIJOM SA PRIŠTINOM TRI PUTA TJEDNO

Tekst: C. M. L.

Foto: Š. Lugarov

U srijedu, 15. prosinca 2021. je inauguracijskom svečanošću održanom u putničkom terminalu Zračne luke Zagreb obilježena uspostava redovite linije između Zagreba i Prištine, čime je Zagreb izravno povezan s još jednim međunarodnim odredištem u zimskom razdoblju. Letovi između glavnih gradova Hrvatske i Kosova uvedeni su u sklopu zajedničkog projekta kosovskog MyWings Aviationa i hrvatskih avioprijevoznika Trade Aira i Croatia Airlinesa, a planirani su triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i subotom.

U sklopu reda letenja planirano je da će se letovi za MyWings Aviation, vodećeg operatera u Zračnoj luci Priština, obavljati pod oznakama Trade Aira koji će do kraja ožujka 2022. godine za navedene letove unajmljivati zrakoplove Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa kapaciteta 76 sjedala. S početkom ljetnog reda letenja 2022. godine planirano je povećanje raspoloživih sjedala na letovima iz Zagreba za Prištinu te bi od tada na liniji trebali letjeti zrakoplovi tipa Airbus 319.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon