ZAGREB OTVARA TURISTIČKU COVID AMBULANTU

Tekst: Panopticum

Foto: HRT/Ella

Prema uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba je donio odluku o uspostavi turističke Covid ambulante. Naime, od ponedjeljka 2. kolovoza 2021. godine u Zagrebu s radom počinje turistička Covid-19 ambulanta koja će primati turiste grada Zagreba i osigurati izolaciju za oboljele od korone čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju.

Prema prijedlogu HZJZ u turističkoj Covid-19 ambulanti turisti koji borave u smještajnim kapacitetima na području Grada Zagreba moći će obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Brzo antigensko testiranje besplatno je i za Zagrepčane ako postoji indikacija liječnika, a oni koji se žele testirati iz osobnih razloga, test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a.

Turistička Covid-19 ambulanta je smještena na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar u Aveniji Većeslava Holjevca 22 a uredovni sati turističke ambulante su svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati. Pripravnost u turističkoj Covid-19 ambulanti je organizirana svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16 do 24 sati na broj telefona 091-4897022. Osim toga, karantena za turiste oboljele od Covida-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju, organizirana je u objektu Grad mladih, Aleja hrvatske mladeži 19, također od 2. kolovoza 2021.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon