ZADARSKI YUGO-ADRIA TOUR I HRVATSKA BORBA PROTIV KORONE

Tekst: R. F.

Foto: HTS

Dok Hrvatska unatoč problemima s dotokom koronavirusa ostavlja otvorena vrata gospodarski nebitnim državama s balkanskog prostora,  ministar zdravstva Slovenije upozorava da bi Hrvatska mogla biti stavljena na crvenu listu epidemiološki nesigurnih država ukoliko se nastavi trend novih zaraza uočen u zadnja dva dana među kojima se nalazi i slučaj teniskog korona partya u Zadru.

Naime, dopuštanjem da se ignoriraju gotovo svi sigurnosni i zdravstveni protokoli kod organizacije teniskog turnira ADRIA TOUR, Vlada RH i nacionalni Stožer, kojem je na čelu ministar Božinović, počinili su nesagledivu štetu Hrvatskoj i napravili negativnu turističku kampanju usmjerenu protiv dolaska turista u Hrvatsku. Da ironija bude još veća, sav novac zarađen od Yugo-turnira trebao je ići za liječenje od korona virusa.

Nažalost, Hrvatska je postala prva vijest u svjetskim medijima kao država u koju se koronavirus vratio na velika vrata. Naime, organizatori su uz javnu potporu Vlade RH prekršili sve zakone i propise, ne testiravši nikoga od sudionika turnira. I ne samo to, nego su snishodljivo i u velikom broju, a u cilju samopromocije, pohodili taj neuobičajeni događaj te javno objavili foto zapise zabava po noćnim klubovima u Zadru paralelno s druženjem djece na znamenitim mjestima grada Zadra.

Osim sve večeg broja javnih poziva za hitnom ostavkom cijelog vodstva Hrvatskog teniskog saveza (HTS) koji su uslijedili nakon epidemijološkog skandala u Zadru, vidljivo je sasvim očito pogodovanje Vlade RH grupaciji iz Srbije, a koja je organizator cijelog balkanskog derneka, i to posebno na okolnost kojom su odobrili da se zaobiđu hrvatski zakoni. Prema posljednjim podacima objavljenim u utorak, 23. lipnja 2020., više od 600 stanovnika Zadra obuhvaćeno je pregledima na koronavirus dok se preko 80 osoba već nalazi u samoizolaciji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon