ZADARSKI NADBISKUP POSTAO POČASNI GRAĐANIN GRADA TURIJA

Tekst: M. Š.

Foto: www.faxonline.it

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić sudjelovao je na susretu biskupa mediteranskih zemalja koji je, u organizaciji Talijanske biskupske konferencije, od 19. do 23. veljače 2020. održan u talijanskom gradu Bariju pod geslom „Sredozemlje – granica mira“. Na radnom dijelu susreta je sudjelovalo 59 delegata biskupskih konferencija iz 20 zemalja s područja mediterana.

Osim toga, zadarski nadbiskup Želimir Puljić dobitnik je Povelje počasnog građanina grada Turi u Italiji čiji je zaštitnik sv. Oronzo, ranokršćanski mučenik čije se relikvije nalaze u Ninu. Dobrodošlicu mons. Puljiću i šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću, koji je kao delegat HBK sudjelovao na konferenciji u Bariju, izrazili su mons. Giuseppe Favale, biskup biskupije Conversano-Monopoli, mons. Giuseppe Pinto, bivši apostolski nuncij u RH, dr. Michele Emiliano, predsjednik pokrajine Apulije, Tina Resta, gradonačelnica Turija i don Giovanni Amodio, župnik Turija. U zahvalnosti za povezanost po sv. Oronzu, Povelju počasnog turijskog građanina nadbiskupu Puljiću uručila je Tina Resta, gradonačelnica Turija u svečanoj dvorani Gradske vijećnice u Turiju u petak 21. veljače 2020.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon