ZADARSKA GOSPODARSKA ZONA CRNO SLUŽI SAMO ZA PREDIZBORNA OBEĆANJA

Tekst: SHZ

Foto: UUZ

Jedan od najvažnijih projekata Grada Zadra Gospodarska zona Crno još nije zaživjela te se i dalje rade razne analize, elaborati kao i prije četiri godine. Stalno se obećavaju neki strateški partneri za Gospodarsku zonu Crno, ali ih nigdje nema. Mladi zadrani ne mogu se zadržati u Zadru jer nema industrije i zbog toga odlaze iz Zadra. Gospodarska zona Crno od 400 hektara još nije zaživjela, a time nema ni proizvodnih pogona ni radnih mjesta.

Grad Zadar kao središte Zadarske županije ima preko 70 tisuća stanovnika, a nema gotovo niti jedan proizvodni pogon zbog čega je sada u Zadarskoj županiji prema Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područni ured Zadar nezaposleno  5.410 osoba čije su posljedice da ima najveću stopu iseljavanja i najviše liječenih ovisnika.

Od 1995. godine u Zadru zapravo nije otvoren nijedan industrijski proizvodni pogon, dok su se ugasili deseci, što ima velike posljedice. Većina zadarskih tvornica uništena je početkom devedesetih,  a u njima je do 1991. godine radilo oko 11 tisuća radnika/ca. Na mjestima bivših tvornica danas u Zadru niču uglavnom poslovno-stambeni objekti, trgovački centri i skladišta.

Vlast Grada Zadra, koji je središte Zadarske županije, po dužnostima, odgovorna je poticati na rad, tj. otvarati radna mjesta a ne oslanjati se na turizam što je kod kulturnih naroda samo sekundarna, usputna djelatnost.

Vidljivo je da im poslovne zone služe samo za predizborna obećanja, odnosno od izbora do izbora.

U Zadru, 28. veljače 2021. godine
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA-PODRUŽNICA ZADAR

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon