ZADAR ZAPOČEO GRADNJU POS STANOVA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Vlada RH

U Zadru su u srijedu, 17. travnja 2019. godine svečano potpisan ugovor o darovanju nekretnine između Ministarstva državne imovine i APN-a te predugovor o međusobnim pravima i obvezama vezanim uz izgradnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) između APN-a i Grada Zadra čime su se stvoreni uvjeti za početak projektiranja i izgradnje novih stotinu POS stanova.

Potpisivanju su prisustvovali ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Goran Marić, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Slavko Čukelj te gradonačelnik Zadra Branko Dukić, te ostali predstavnici grada Zadra. Ukupno su u Zadarskoj županiji dosad izgrađena 492 POS stana, od čega u Zadru 436.

Do sada je u Hrvatskoj ukupno izgrađeno 8276 POS stanova u koje je uloženo više od četiri milijarde kuna, a do kraja 2020. godine plan je izgraditi još tisuću novih POS stanova. Najavljene su i izmjene Zakona kojima bi se omogućilo rješavanje stambenog pitanja širem broju građana kupnjom stanova na slobodnom tržištu. Izmjenama bi se kamata na javna sredstva u otplati trebala smanjiti s 3 na 2 posto godišnje, a uvest će se i red na tržištu POS stanova te spriječiti pokušaje zloupotreba.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon